kunstplant

Waarom de aanschaf van een kunstplant verstandig is

1 minuut, 27 tweedes Lees

Bij het inrichten van een nieuw appartement of het herindelen van de huidige woning moet er rekening gehouden met de kleurstelling, het meubilair en de accessoires. Als de deuren een witte kleur hebben terwijl de muren rood en beige zijn, moet de rest van het huis hier ook bij passen. Je kunt bijvoorbeeld een grijze bank met rode kussens of een kunstplant plaatsen.

Er zijn huishoudens die liever alleen levende planten in huis halen maar kan geen kwaad om een combinatie van beiden te hebben. De echte beplanting zorgt voor extra zuurstof in het huis en verandert mee met het seizoen. Kunstplanten hebben echter minder werk en bieden meerdere voordelen zoals:

-(Bijna) niet van echt te onderscheiden

-Bestendig tegen zonlicht

-Vereisen weinig onderhoud

-Besparen in de kosten en geschikt voor laag budget

Natuurlijk staat een nette kunstplant ook mooier dan levende planten die slecht bij zijn gehouden. Op veel kantoren zie je bijvoorbeeld planten staan met hangende bladeren en blijkt wel dat niemand zich daarvoor verantwoordelijk voelt.

Waar hoef je met kunstplanten geen rekening mee te houden?

Omdat een kunstplant geen licht en lucht nodig heeft, maakt het niet uit waar je de bloemen plaatst. Ze hoeven ook geen water te hebben omdat een neppe plant geen wortels heeft. Het is niet erg als je een maand op vakantie bent of een lange periode niet op kantoor aanwezig bent. Daarnaast hoef je enkel af en toe een doekje langs de plant te halen.

Ook hebben kou, tocht, droogte en stromen zoals airco geen invloed op een kunstplant. Ze zijn wellicht iets duurder in aanschaf maar hebben een zeer goede houdbaarheid. Een mooie kunstplant kan prima 5 tot 10 jaar meegaan. Zo hebben ongedierte en schimmels geen vat op dit soort planten.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X